top of page

Ryhmät & Harjoittelu

Alta löydät tiiviit kuvaukset 2024 ryhmistä. Kursseille voi tulla kokeilemaan kerran maksutta.

Ilmoittaudu mukaan etusivun lomakkeelle tai kysy lisää sähköpostitse! Vastaamme mahdollisimman pian.

Tanssitähdet
Tarkoitettu alle 7-vuotiaille aloitteleville tanssijan aluille. Ryhmässä tutustaan laajasti musiikkiin ja opitaan leikinomaisesti liikkumaan eri musiikkien tahdissa. Kilpatanssin perusteita opetellaan leikin ja musiikin kautta. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa tiistaisin klo 17.15 ja kesto on 45 minuuttia.

Kurssin ajaksi vanhemmille on varattu pieni tila omatoimiseen harjoitteluun (esim. venyttely). Pienimmille oppilaille on myös mukava kun tuttu aikuinen on tarvittaessa saatavilla.  Jos mietityttää onko tämä sopiva ryhmä lapsellesi, kysy lisää 040 708 5696 / Tanssitähtien opet Ari & Satu.

Junioriryhmä
Ryhmä on tarkoitettu yli 7-vuotiaille junioreille ja sen perustana on valmistautuminen lajin urheilullisiin vaatimuksiin. Ryhmässä opitaan tanssien perustekniikka ja saadaan riittävä määrä koreografiaa kilpailemiseen. Pareja kannustetaan aloittamaan kilpauransa ja sitä seurataan samoin kuin parin koko harjoittelua. Ilman paria olevia opetetaan myös, jotta heillä on riittävät valmiudet harrastamiseen, kun pari löytyy. Ryhmällä on kaksi ohjattua harjoitusta viikossa. Lisäksi tanssijoita kannustetaan osallistumaan myös muihin valvottuihin ryhmiin, esim. practice nightin ensimmäiselle kierrokselle.

Aikuisten alkeiskurssi
Tansseja opetetaan kahden tanssin moduuleissa. Jokaisen neljän viikon moduulin jälkeen voit hypätä mukaan. Vuoden 2024 kolmas moduuli alkaa 10.3 ja neljäs 14.4. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa sunnuntaisin klo 15.30-17.

Alkeiskurssin painopiste on rytmien ja tanssiaskeleiden opettelussa. Ryhmässä ei vielä paneuduta syvällisemmin tekniikkaan. Kurssille on hyvä tulla oman parin kanssa, sillä kilpatanssia tanssitaan aina saman parin kanssa. Tunneilla ei tehdä parinvaihtoa. Kilpatanssissa ei nimestään huolimatta tarvitse kilpailla vaan se on myös oivallinen kuntourheilumuoto. Kilpavarusteita ei tarvita mutta jo alkeiskurssilla hyvät tanssikengät tuovat mukavuutta harrastamiseen ja mahdollistavat hyvän jalkatekniikan. On kuitenkin hyvä kokeilla muutama tunti, jotta saa käsityksen siitä, millaiset kengät kannattaa hankkia. Alkeiskurssin opettaja opastaa tarvittaessa millaiset ovat hyvät tanssikengät harjoitteluun.

Voit tulla kokeilemaan kerran ilmaiseksi.  Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää sähköpostitse!
 

Aikuisten E-luokan ryhmä
Ryhmään saapuvat ovat aloittamassa kilpauransa ja heille opetetaan kuuden tanssin perustekniikat. Myös esittämistä hiotaan ja opetetaan tyyliä ja kilpailemiseen liittyvä perustietous. Ryhmässä valmistaudutaan myös siirtymiseen D-luokkaan. Käytettävissä ovat D- ja C-luokkien tanssien moduulit ensimmäisiin koreografioihin. Ryhmään voivat osallistua myös nuoremmat tanssijat, jos ovat pituudeltaan jo aikuisten kokoisia. ED-ryhmä kokoontuu kerran viikossa sunnuntaisin.

Aikuisten D-luokan ryhmä
Tässä ryhmässä harjoittelevat jo kilpailevat D-luokan parit. Opitaan D- ja C-luokkien tanssien perustekniikkaa ja viimeistään tässä vaiheessa myös aloituskoreografiat C-luokan tansseihin. Ryhmässä voidaan edelleen käyttää moduuleita tai muita lähestymistapoja. C-luokkaan siirtyjät voivat myös jatkaa tässä ryhmässä niin halutessaan. ED-ryhmä kokoontuu kerran viikossa sunnuntaisin.

Aikuisten ja nuorten C-A luokkien ryhmät, vakiot ja latinalaiset
Ryhmät on tarkoitettu ainoastaan kilpaileville vähintään C-luokan tanssijoille ja väliaikaisesti parittomille parin haun aikanakin. Nämä ovat ryhmät, joissa junioreiden, nuorten ja aikuisten kilpailijoiden polut yhdistyvät. Ryhmissä käydään perustekniikkaa ja tyyliä ja harjoitellaan perustaitoja hiomalla suorituksia. Ryhmät pidetään kerran viikossa. Lisäksi osallistujien odotetaan käyvän muissakin ohjatuissa harjoituksissa ja vapaaharjoituksissa.

Fysiikkaryhmä
Ryhmässä harjoitutetaan lihaskuntoa, tasapainoa ja liikeratoja. Se kehittää myös fyysistä kuntoa. Ryhmä on avoin kaikille eikä harjoitteissa tarvita omaa paria. Ryhmään saavat tulla kaikki jäsenet ja sitä suositellaan erityisesti kaikille kilpailijoille. Se toteutetaan kerran viikossa.

Practice Night, vakiot ja latinalaiset
Nämä ovat viikoittaisia harjoituksia kaikille kilpaileville pareille, vakiot maanantaisin ja latinalaiset tiistaisin. Harjoitukset ovat ohjattuja ja niissä saatetaan antaa harjoitusteemoja ja palautteita. Harjoitukset koostetaan eri tavoin tanssien keston ja järjestyksen osalta ja myös erien osalta. Näin pystytään ohjaamaan aerobista ja anaerobista hapenottokykyä, nopeuden säätelyä ja räjähtävää nopeutta, kestävyyttä jne. Toteutetaan myös show case harjoituksia kilpailuja varten. Näissä harjoituksissa myös opitaan tanssimaan uusiin musiikkeihin, jotta pareilla on niihin valmius, kun kuulevat ne kilpalattialla.

Kilpaharjoitus
Kilpaharjoitus valmistaa GP-kilpailuun osallistumiseen noin viikko - puolitoista viikkoa ennen GP:tä (myös SM) ja on siis tarkoitettu kilpaileville pareille. Osallistua voi, vaikkei osallistuisi sillä kertaa GP-kilpailuun. Harjoitus on puku-, meikki- ja kampausharjoitus. Kilpa-asut, meikki ja kampaus suuntaa antava, meikki voi siis olla suttuinenkin eikä kampaajalla tarvitse käydä. Tarkoitus on tavallisen harjoituksen sijaan antaa pareille muistikuva siitä, millaisen kaverin kanssa tanssitaan sitten kilpailussa. Muuten se tauon jälkeen tulee "yllätyksenä". Harjoituksessa vuorottelevat vakiot ja latinalaiset ja kumpaakin tanssitaan neljä kierrosta. Osallistua voi molempiin tai vain toiseen (puvunvaihto vaatii ripeyttä). Ensimmäinen kierros tanssitaan kolmessa arvotussa erässä, toinen kahdessa arvotussa erässä ja "semi" ja "finaali" tanssitaan tilanteen mukaan siten, että sama erä tanssii viisi tanssia putkeen. Parien tulee osata tanssia vähintään neljää tanssia, ettei tule tynkäeriä. Aloittava laji vuorottelee, kauden ensimmäinen harjoitus alkaa vakioilla.
Harjoitus toimii kenraaliharjoituksena ennen tärkeitä kisoja.

Teemaryhmät, vakiot ja latinalaiset

Teemaryhmissä käydään läpi jokin tekninen perusasia, joka sen jälkeen siirretään tanssiin ja omiin kuvioihin. Teemaa on tarkoitus harjoitella ainakin kuukauden ajan. Kun ryhmä kokoontuu joka toinen viikko, tulee näin ollen harjoiteltavaksi limittäin aina kaksi perusasiaa yhdessä. Kun ensimmäinen asia poistuu kuukauden päästä harjoittelusta, jälkimmäisen harjoittelu jatkuu yhdessä toisen uuden perusasian kanssa. Ryhmä on tarkoitettu lähinnä kilpaileville pareille (myös hetkellisesti parittomille). Teemaryhmään voivat osallistua kilpailevat parit junioreista senioreihin ja taitoluokkaan katsomatta. Teemaryhmä on kerran viikossa, vakiot parittomina viikkoina ja latinalaiset parillisina viikkoina.

Seuran sisäiset valmentajat ja ohjaajakoulutukset

Näyttökuva 2021-7-24 kello 18.35.26.png

Tiloissamme tarjolla myös:

MK DANCE
Mariia Konus
 
Tanssien tasapainoa (jatkoryhmä) 
Senioreiden kuntojumppa 
Tanssien tasapainoa (alkeisryhmä) 

Minna Vaittinen
 
Seniori kuntotanssi
Tahtia Tyylillä, Minna Pakkanen

Latino Show
Adrienn Fitori

Taekwondo
Pauli Hurmerinta

Vierailevat / ammattilaisvalmentajat:

Adrienn Fitori
Mikko Kaasalainen
Luca Rossignoli
Merje Styf
Nina Anderson
Anton Kurttila
Sergey Belyaev
Ilari Lehtonen
Mika Jauhiainen
Santtu Otsamo
Taina Savikurki

Maria Konus

Jarmo Nuutinen
bottom of page